Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A reflux okai képes leírás - Reflux.tlap.hu
részletek »

A reflux okai - Reflux.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reflux.tlap.hu » A reflux okai
Keresés
Találatok száma - 5 db
Kellemetlen lehelet? Mi tudjuk a megoldást!

Kellemetlen lehelet? Mi tudjuk a megoldást!

A rossz lehelet rányomja bélyegét kapcsolatainkra, de most tehet a szájszag ellen. Termékeinkkel a szájban található baktériumok túlzott elszaporodása visszaszorítható, ezáltal pedig a kellemetlen lehelet ? vagy ahogyan a szaknyelv nevezi: halitózis ? is megszüntethető. A baktériumtenyészetek elburjánzásához számos ok vezethet, a savas vagy cukros ételek és italok fogyasztása, a kávézás vagy a dohányzás. Minden problémára kínálunk megoldást a különféle életviteleknek, szokásoknak megfelelően összeállított csomagjainkkal.

Savasodás

Savasodás

Dr. Young úgy találta, hogy amikor a szervezetünk egészséges, lúgos egyensúlyi állapotban van, a kórokozók képtelenek benne megtelepedni. Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben. A savasodás nem csak a savak károsító hatása miatt okozhat problémát, hanem a savas környezetet előnyben részesítő kórokozók miatt is. Ezek ellen csakis savtalanítással, hidratálással, pH lúgosítással tudunk védekezni. A hidratálással megtisztítjuk szervezetünket a korábban elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként.

A reflux betegség lefolyása

A reflux betegség lefolyása

A reflux betegség lefolyása rendkívül szerteágazó Az esetek többségében a reflux betegség már a leggyakrabban előforduló típusos tünetek, azaz a gyomorégés és a savas regurgitáció tartós fennállása esetén diagnosztizálható, ez azonban nem nyújt információt a betegség súlyosságáról. - A gyomorégés a szegycsont mögött jelentkező, nyak felé sugárzó égő érzés vagy fájdalom, amely bizonyos ételek elfogyasztása után, illetve éjjel, fekvő helyzetben jelentkezik elsősorban. A betegek jóval több mint a felénél előfordul. - Regurgitáció során a savanyú gyomortartalom visszaáramlik a garatba, amely kellemetlen kesernyés szájízt és hányingert okoz. Fekvő testhelyzetben gyakrabban fordul elő. A refluxos betegek 60%-ánál megjelenő tünet.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
Tények és tévhitek

Tények és tévhitek

Röviden a refluxról A reflux az a jelenség, amelynek során a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe. A reflux egészséges embernél, természetes körülmények között is előfordul, panaszt azonban nem okoz mindaddig, amíg a nyelőcső nyálkahártyát védő és károsító tényezők egyensúlyban vannak. Ha ez az egyensúly felborul, és a folyamat állandósul, előbb-utóbb jelentkeznek annak következményei, vagyis kialakulnak a reflux betegség tünetei. A reflux következtében jelentkező panaszok, tünetek, esetleg szövődmények összessége a reflux betegség, amelyet az angol elnevezés (Gastro-Oesophageal Reflux Disease) alapján GERD-nek is neveznek a szakirodalomban.

Az étrend hatása a sav-bázis egyensúlyra

Az étrend hatása a sav-bázis egyensúlyra

Ha azt mondom pH érték, valószínűleg kevesen asszociáltok Flinstone-ékra, sokkal inkább a fogpaszták, a garantáltan cukormentes rágógumik és bőrbarát szappanok reklámszlogenjei idéződnek fel bennetek. Ezúttal azonban egy olyan témáról lesz szó, amely megváltoztatja a pH-érték szóhoz való hozzáállásod, nevezetesen tested sav-bázis egyensúlyáról. Hogy mi köze a pH-nak a kőkorszaki szakikhoz és az egészségmegőrzéshez? Ha tovább olvasol, kiderül.

Tuti menü