Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A reflux okai képes leírás - Reflux.tlap.hu
részletek »

A reflux okai - Reflux.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reflux.tlap.hu » A reflux okai
Keresés
Találatok száma - 5 db
Kellemetlen lehelet? Mi tudjuk a megoldást!

Kellemetlen lehelet? Mi tudjuk a megoldást!

A rossz lehelet rányomja bélyegét kapcsolatainkra, de most tehet a szájszag ellen. Termékeinkkel a szájban található baktériumok túlzott elszaporodása visszaszorítható, ezáltal pedig a kellemetlen lehelet ? vagy ahogyan a szaknyelv nevezi: halitózis ? is megszüntethető. A baktériumtenyészetek elburjánzásához számos ok vezethet, a savas vagy cukros ételek és italok fogyasztása, a kávézás vagy a dohányzás. Minden problémára kínálunk megoldást a különféle életviteleknek, szokásoknak megfelelően összeállított csomagjainkkal.

Savasodás

Savasodás

Dr. Young úgy találta, hogy amikor a szervezetünk egészséges, lúgos egyensúlyi állapotban van, a kórokozók képtelenek benne megtelepedni. Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben. A savasodás nem csak a savak károsító hatása miatt okozhat problémát, hanem a savas környezetet előnyben részesítő kórokozók miatt is. Ezek ellen csakis savtalanítással, hidratálással, pH lúgosítással tudunk védekezni. A hidratálással megtisztítjuk szervezetünket a korábban elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként.

A reflux betegség lefolyása

A reflux betegség lefolyása

A reflux betegség lefolyása rendkívül szerteágazó Az esetek többségében a reflux betegség már a leggyakrabban előforduló típusos tünetek, azaz a gyomorégés és a savas regurgitáció tartós fennállása esetén diagnosztizálható, ez azonban nem nyújt információt a betegség súlyosságáról. - A gyomorégés a szegycsont mögött jelentkező, nyak felé sugárzó égő érzés vagy fájdalom, amely bizonyos ételek elfogyasztása után, illetve éjjel, fekvő helyzetben jelentkezik elsősorban. A betegek jóval több mint a felénél előfordul. - Regurgitáció során a savanyú gyomortartalom visszaáramlik a garatba, amely kellemetlen kesernyés szájízt és hányingert okoz. Fekvő testhelyzetben gyakrabban fordul elő. A refluxos betegek 60%-ánál megjelenő tünet.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Tények és tévhitek

Tények és tévhitek

Röviden a refluxról A reflux az a jelenség, amelynek során a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe. A reflux egészséges embernél, természetes körülmények között is előfordul, panaszt azonban nem okoz mindaddig, amíg a nyelőcső nyálkahártyát védő és károsító tényezők egyensúlyban vannak. Ha ez az egyensúly felborul, és a folyamat állandósul, előbb-utóbb jelentkeznek annak következményei, vagyis kialakulnak a reflux betegség tünetei. A reflux következtében jelentkező panaszok, tünetek, esetleg szövődmények összessége a reflux betegség, amelyet az angol elnevezés (Gastro-Oesophageal Reflux Disease) alapján GERD-nek is neveznek a szakirodalomban.

Az étrend hatása a sav-bázis egyensúlyra

Az étrend hatása a sav-bázis egyensúlyra

Ha azt mondom pH érték, valószínűleg kevesen asszociáltok Flinstone-ékra, sokkal inkább a fogpaszták, a garantáltan cukormentes rágógumik és bőrbarát szappanok reklámszlogenjei idéződnek fel bennetek. Ezúttal azonban egy olyan témáról lesz szó, amely megváltoztatja a pH-érték szóhoz való hozzáállásod, nevezetesen tested sav-bázis egyensúlyáról. Hogy mi köze a pH-nak a kőkorszaki szakikhoz és az egészségmegőrzéshez? Ha tovább olvasol, kiderül.

Tuti menü