Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Diagnosztizálás képes leírás - Reflux.tlap.hu
részletek »

Diagnosztizálás - Reflux.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reflux.tlap.hu » Diagnosztizálás
Keresés
Találatok száma - 3 db
Az emésztőrendszer betegségei

Az emésztőrendszer betegségei

Az emésztőrendszer betegségei a kézírásban.Sokszor hallottuk már ezt a mondást: 'Az vagy, amit megeszel,' vagy 'amilyen az ételed, olyan lesz az életed'. A táplálkozás létünk alapvető feltétele, ezért az egyik legfontosabb szükségletünk. Nagy figyelmet kell szentelnünk tehát annak, hogy ezt megfelelő módon, minőségben, mennyiségben tegyük, hogy a szervezetünk mindezt ne tehernek, hanem hasznos energiának fogja fel. Ha szeretnénk tudni, hogy milyen az egészségünk, helyesen étkezünk-e, (pl. kellően vitamindús, ásványi anyagban gazdag ételeket fogyasztunk-e,) akkor elég az írásunkra egy pillantást vetnünk, és máris megtudhatjuk az állapotunkra vonatkozó információkat. Az íráselemzés nemcsak a személyiségjegyeket, tulajdonságokat hivatott feltérképezni, hanem minden, a fizikai létünkre, testünkre jellemző betegséget vagy hajlamot is.

Emésztőszervi betegségek ambulanciája

Emésztőszervi betegségek ambulanciája

Üdvözlöm! Dr.Kolbenheyer Erik vagyok, belgyógyász-gasztroenterológus szakorvos és endoszkópos orvos. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem 1990-ben. 1995-ben belgyógyászati, majd 1997-ben gasztroenterológiai szakvizsgát tettem. Jelenleg a szombathelyi Madentko Klinika Kft. (magánklinika) belgyógyászati és gasztroenterológiai szakrendelésének, endoszkópos-laborjának szakmai vezetője vagyok. A rendelő elsődleges feladata az emésztőszervi-, hasi panasz / panaszok, hasi fájdalom/görcs, szorulás, hasmenés kivizsgálása, melynek részeként történnek az endoszkópos vizsgálatok( gyomortükrözés - gasztroszkópia - gastroscopia ; béltükrözés - vastagbéltükrözés - kolonoszkópia - colonoscopia ; végbéltükrözés - rektoszkópia - rectoscopia

Gyomortükrözés

Gyomortükrözés

Gyomortükrözés A gastro-duodenoscopia - köznapi nevén gyomortükrözés - speciális vizsgálat a nyelőcső, a gyomornyálkahártya és nyombél esetleges elváltozásainak felismerésére, egyes esetekben kezelésére. Mit jelent a gastroscopia? A vizsgálat során a garat helyi érzéstelenítése után egy vékony, hajlékony műszer kerül levezetésre szájon át a nyelőcsövön, gyomron keresztül a nyombélbe, mely erős fényforrást és száloptikai vagy elektromos képtovábbító rendszert tartalmaz. Segítségével a nyálkahártya képe TV képernyőjére továbbítható.

Tuti menü